Kako skidati kilograme uz pomoć ribe

ruj. - 01 2014 | By

pastrmka na žaru

Prema nutricionisti, riblja dijeta – je jedna od rijetkih koja ne uzrokuje probleme, već donosi samo prednosti. Riblja dijeta od 7dana pomaže da se izgubi do 6 kilograma. Riblji proizvodi su vrlo korisni jer su izuzetno bogati vitaminima i mineralima i sadrže omega 3 amino kiseline koje su od suštinskog značaja za funkciju mozga i kardiovaskularni sistem. Naravno, osnova u ishrani će biti ribe koje je najbolje  koristiti svježe, ali je dozvoljeno i smrznute , konzervirane ribe. Ribe koje su pogodne za dijetu su: oslić,pastrmka, tolstolobik, smuđa, bakalar, iverak, tuna. Ribu treba kuhati na pari, ili pecite na roštilju, bez dodavanja soli i maslaca.

Riblja dijeta omogućava potrošnju morskih plodova /samo ako niste alergičnii/: dagnje, škampi, lignje, i voće (osim banana), kefir, jogurt, piletina ili jaja prepelice. Neće štetiti ako  kao dodatak ribi koristite povrće.. Kao prilog najbolji su za ovu vrstu ishrane su  krastavci, slatka paprika, špinat, kupus, cvekla, tikvice, mrkva. Ali  nije potrebno kombinirati ribe s krompirom, patlidžanom ili paradajzom.U pripremu za dijetu koristeči  riblje plodove , trebalo bi da se obratite  svom lekaru jer postoje neka ograničenja za osobe s alergijama na ribu i morske plodova, kao i za one koji imaju problema sa bolestima  bubrega i jetre.

Riblja dijeta za tri dana

Kako bi trebao da izgleda meni za trodnevnu dijeta ribe: doručak – jedno kuhano jaje, sir niske masnoće, prirodni jogurt, čaj ; Ručak 200 grama ribe. Ako osjećate glad, možete pojesti pola grejpa ili naranče; Večera kuhana riba 250 grama (morski plodovi ili ribljih konzervi u istom iznosu),  salata od povrća začinjena nezaslađenim jogurtom.  Prije ručka, poželjno je popiti oko 400 grama vode ili čaja; Može se koristiti isto jelo od ribe kako za ručak tako i za večeru. Nakon obroka treba popiti 200 ml jogurta ili šoljicu čaja.

Share

Write you response