Kako spremiti morsku ribu – skuša

kol. - 22 2014 | By


Ovo je jedan od dobrih recepata svečanih jela od ribe. Skuša je plemenita riba, osim toga, ona je vrlo ukusna. Od nje, možete kuhati puno jela i odgovara sa različitim ukusima. U ovoj ribi je  mnogo masti, posebno u onoj koja je uhvaćena u zimi. Proteini ovog proizvoda se brzo vare, tri puta brže u odnosu na meso govedine. Ali, meso sa izuzetno malom stepenu  kalorija.

Velika prednost skuše su  zasićene masne  kiseline. Oni su vrijedan proizvod sa ulogom antioksidansa. Masne kiseline jačaju staničnu membranu i neutralizira slobodne radikale. Da li su vrlo vrijedne i minerale koji su od vitalnog značaja za ljudska bića. Bogat sastav i vitamina. Skuša nosi hranjive tvari u tijelu i promoviše sintezu proteina.

skuša broj 1Za ovaj recept vam je potrebno:

900 grama ribe skuše
šest krumpira
150 grama svježih gljiva
dva luka
dva limuna
soli
crnog papra
dvije žlice maslinovog ulja.

Ovaj recept je jednostavan, u mogućnosti smo da se koristan ukusan proizvod bogat vitaminima i kiselinama. Ovdje je recept za ukusna jela od ribe, koje su pečene s krumpirom i gljivama. Prvo morate pripremiti ribu. Prvo je potrebno  utrobu ukloniti, moraju se očistiti,i napraviti rez sa strane  Limun iseći na tanke kriškice, sa kojima je potrebno da se prekrije riba na svim stranama. Gljive je potrebno skuvati.  Njih je potrebno kuvati u slanoj vodi sve dok ne budu kuvane. Kada su kuvane, njih treba posuti po ribi. Oko ribe se nareda krompir. Kada smo sve pripremili potrebno je sve posloliti, staviti biber, preliti uljem i staviti u pečnicu.
Pečenje traje 50 minuta, krumpir i riba nakon provedenog vremena u pečnici bi trebali  biti u potpunosti spremni. Poslužite  završeno jelo sa sokom od limuna razdvojeno. Prijatno!

Share

Write you response