Dobrodošli u Ribarsku priču

mc1

ribarska prica

Ribolov je zanimacija, hobi, rekreacija i sport, ujedno predstavlja brigu o prirodi, o vodi i podvodnom svijetu. To je najbolji način da se opustite i uživate u prirodnim ljepotama koje nam pruža bogatstvo i raznolikost naših krajeva.

Boravak u prirodi utiče na smanjivanje negativnog uticaja savremenog načina života i rada. U podvodnom ribolovu nema socijalnih i društvenih razlika, jer su svi sudionici u vodi samo ribolovci koji su postali jedan dio podvodnog svijeta. Podvodni ribolov ne podrazumijeva samo odlazak na vodu i upoznavanje sa uslovima i životom u vodi, nego i izbor mjesta, opreme, tehnike i samog načina lova, kao i mnogih drugih faktora.

Danas ribolov kao važan dio privrede, omogućava i osigurava ishranu za koju je dokazano da je pored osnovne namjene, višestruko korisna za ljudski organizam.

Bez obzira u kojem obliku se provodio, ribolov je danas postao pokret koji sa sobom nosi cijelu jednu infrastrukturu. Ipak, nije sve samo u činjenicama, pa je tako i ribolov beskonačna ljepota svega onoga što se nalazi ispod vodene površine, ljepota koja u nama budi nevjerovatnu strast u samo jednom trenutku borbe čovjeka i ribe, koji se pretvara u rizičnu avanturu života i smrti koja čovjeka pretvara u modernog Indijanca.

Share

Write you response