Pastrmka pripremljena na neobičan način

kol. - 20 2014 | By


Na početku preporuka jako bitna da ribu pripremate u foliji jer bude sočnija i ukusnija.Za to vam ne treba puno razmišljanja, ribu posolite umotate je u foliju i pećete u rerni ili na žaru. Sačekajte da se ispeće i poslužite je. Možete je poslužiti u foliji  izravno , bez nepotrebnog pranja posuđa.. Alternativno, možete ispeći ribu s povrćemMožete je pripremati u prirodi direktno na žaru. Zaista jednostavno.
pastrmka sa  prilogom

Za ovaj recept vam je potrebno:

Pastrmka ili bilo koje druge ribe, težine oko 600 g, velike slatke paprike, luk, peršuna, pola limuna, po želji 1-2 žlice krušnih mrvica ili brašna, mali komad maslaca, soli, papra i šećera. Očistite ribu, odseći peraje, . Izvadite kosti.    Izvadite rebra . Pincetom   uklonite male kosti. Riba sa soli i biberi , pospite sokom od limuna i ostaviti da se mariniraju za 10-15 minuta.

pastrmka sa prilogom 1

Način pripreme:

Ispecite crveni luka u maslacu, dok ne bude providan (2-3 minuta), dodajte sjeckane paprike trake i kuvati dok ne omekšaju paprike. Na kraju, dodajte nasjeckani peršin, soli, posuti malo šećera, stisnuti sok od preostalih limuna. Ako želite, dodatjte prezle ili brašno da nadjev bude malo suvlji. Promiješati, izvadite iz posude u kojoj ste pekli. Stavite hladno punjenje u sredinu ribe. Zatvorite, dajući ribe u cjelovit izgled. Stavite pripremljenu ribu u foliju. Da biste to učinilidovoljno je da komad folije  stavite  na sredini ribe, slobodne ivice folije nekoliko puta saviti blago preko napravljenog šava. Rezultat je paket koji želite da stisnuti u obliku ribe. Nastojati da je riba bude hermetički zatvorena, jer u suprotnom sok će iscuriti i da će spaliti, a ribe će izgubiti mnogo sočnosti. Pecite u zagrejanoj rerni 200 stepeni 20 minuta . Izvadite iz pećnice, neka ostojideset minuta i možete servirati na poslužavnik. Prijatno!

Share

Write you response